Barundrecht-team315 haalt bevrijdingsvuur in Wageningen

HÉT SYMBOOL VOOR LEVEN IN VREDE EN VRIJHEID

De Nationale Bevrijdingsvuurestafette is terug! De start van dit spectaculaire event in Wageningen, Stad der Bevrijding, waar sporters uit heel Nederland samenkomen bij Hotel de Wereld aan het 5 mei plein, om het Bevrijdingsvuur op te halen. Dit symboliseert de bevrijding van Nederland, draagt bij aan de boodschap van vrede en vrijheid en is een belangrijk moment in de overgang van het herdenken op 4 mei en het vieren van de verkregen vrijheid op 5 mei.

Maar liefst 1500 lopers van 80 loopgroepen uit het hele land, waaronder ook Barundrecht-team315, zullen dit bevrijdingsvuur komen ophalen en dit hardlopend brengen naar hun gemeente.

In Barendrecht verzamelen de gasten zich voor bijzondere ontmoetingen voor het Vrijheidsontbijt op deze feestelijke dag. Voor het ontbijt schuift men aan tafel op een heel bijzondere locatie, namelijk in de Dorpskerk, waar samen gegeten en gedronken wordt, en gesproken over de betekenis van Vrijheid. Daarbij onthaalt het gezelschap het Vrijheidsvuur dat door Barundrecht-team315 naar Barendrecht wordt gebracht vanuit Wageningen. Er is een muzikale omlijsting met jaren ’40 muziek.

Wij kijken uit naar dit bijzondere evenement en hopen dat u allemaal naar de dorpskerk komt om hierbij aanwezig te zijn.