De Roparun

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

De drie teams met de hoogste opbrengst en de zes teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun wat een aantal weken na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekend gemaakt. De afgelopen 33 edities van de Roparun is al meer dan 90 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker.

Al 33 jaar Roparun!

In 2024 vindt alweer de 33e editie plaats van de Roparun tijdens het Pinksterweekend met de start op zaterdag 18 mei en de finish op maandag Tweede Pinksterdag 20 mei.

  • meer dan 2.000 vrijwilligers die zich hebben ingezet voor Roparun
  • meer dan 108.000 deelnemers die samen gaan voor dat ene doel
  • meer dan 90 miljoen euro voor mensen met kanker
  • meer dan 1.200 projecten ondersteund die het leven van mensen met kanker veraangenamen
  • meer dan 5.500 kankerpatiënten kunnen verblijden met een verblijf in één van onze vakantiebungalows

Wordt sponsor of donateur 

Meer info